Viering 45 jaar Atalanta Pers

Terug

Op 29 september vierden we in villa Berg en Dal, op een steenworp afstand van het atelier van de Atalanta Pers, de 45ste verjaardag van de pers. Aanwezig waren niet alleen auteurs en beeldend kunstenaars met wie is samengewerkt, maar ook verzamelaars, vrienden en andere relaties. Namens de Atalanta Pers presenteerde René Bakker het programma.
De middag werd geopend door Ton Naaijkens die de aanwezigen een door hem geschreven beschouwing over de Atalanta Pers voorlas. Vervolgens werd hem door Tineke Bakker het eerste exemplaar aangeboden van deze onder de titel "De wereld een imago" in druk verschenen tekst.
Vervolgens vond de officiële overdracht plaats van het archief van de Atalanta Pers aan het Huis van het Boek in Den Haag. Conservator Rickey Tax nam een voorlopig laatste archiefdoos in ontvangst en sprak een dankwoord uit.
Na de pauze was het tijd om met de presentatie van een nieuwe boekuitgave naar de toekomst te kijken. Deze uitgave met de titel "Met een aardige groet" is een hommage aan de in 2023 overleden beeldend kunstenaar Henri Plaat.
Ter introductie werd een door René Bakker in 2004 gemaakt filmportret van de kunstenaar vertoond. Vervolgens las Cherry Duyns de door hem geschreven tekst voor die de kern van de boekuitgave vormt. Tineke Bakker overhandigde hem daarna het eerste exemplaar van de uitgave.

Voor uitgebreide informatie over beide uitgaven, zie 1.1.142 en 1.1.143.

Hierna volgt een fotografische impressie van deze middag.

Tijdens de bijeenkomst zijn door Eemland-TV filmopnamen gemaakt. Klik hier om deze te zien.

Terug
Ton Naaijkens leest "De wereld een imago".
Met een symbolische handeling overhandigt René Bakker het archief van de Atalanta Pers.
Conservator Rickey Tax spreekt een dankwoord.
René Bakker leidt de film over Henri Plaat in.
Cherry Duyns leest zijn bijdrage aan de uitgave "Met een aardige groet".
Cherry Duyns aan het woord tijdens de presentatie van "Met een aardige groet".