Marie-Luc Grall die de beeldende kant van de boekuitgave verzorgde, heeft voor een klein deel van de oplage een originele prent gemaakt die in een door haar met de hand bewerkt en dus voor elk exemplaar uniek omslag wordt gepresenteerd. Voor elk omslag en de daarbij behorende prent werd de kunstenaar geïnspireerd door een gedicht uit de bundel. Het omslag is van zwaar karton en kan opengeklapt worden neergezet of opgehangen. De prent is los in het omslag gestoken en kan er dus uitgenomen en zo men wil opgehangen worden. Band en losse prent zijn uitgevoerd in een mengvorm van verschillende technieken. De hier weergegeven afbeeldingen zijn slechts enkele voorbeelden: alle banden en prenten zijn unica.
Marie-Luc Grall is geboren in Bretagne (Frankrijk). Zij heeft de Rietveld Academie in Amsterdam gevolgd en Franse letterkunde gestudeerd in Brest en in Amsterdam.
Taal heeft altijd een rol gespeeld in haar beeldend werk. Zij vergelijkt graag haar werk met dat van de dichter: het zoeken naar een beeldtaal om vorm te geven aan een andere communicatie. Zij gebruikt verschillende technieken om een beeld te scheppen dat niet eenduidig is. Het is een uitnodiging aan de toeschouwer om in deze andere wereld te stappen.
De luxe editie van Er zal een gaan zijn telt maximaal 20 exemplaren: I-V (niet in de handel) en voor verkoop 15 exemplaren uit de reeks van 60 arabisch genummerde boeken. Alle zijn door Marie-Luc Grall gesigneerd, zowel op de prent als in het colofon van deze bijlage.
Er zal een gaan zijn is op 29 oktober 2020 gepresenteerd in het Joods Historisch Museum te Amsterdam. Vormgever, vertaler en kunstenaar zijn bij die gelegenheid ingegaan op de achtergrond van de gedichten en de totstandkoming van de uitgave.
Klik hier om een opname van deze presentatie te zien.